Hazel Vos

Wortel, gember en appel

Sanne van Broekhoven3 Comments

Er gaat niks boven een vers sapje en daarvoor is mijn sapcentrifuge ook mijn grote vriend. Als ik naar mijn werk ga of we gaan een stuk wandelen dan neem ik heel vaak een grote fles met sap mee. Op dit moment is dit mijn favoriete sap en ik krijg er geen genoeg van zo lekker vind ik hem!

Wat heb je nodig;

 • sapcentrifuge of slow juicer
 • wortels
 • 2 appels
 • 1,5 cm gember
 • glazenfles

Hoe maak je het:

IMG_5713.jpg

Doe alles door de sapcentrifuge of slowjuicer en klaar ben je! Misschien nog beetje roeren en eventueel in een fles doen :). Lekker voor onderweg, lekker om de dag mee te beginnen of naast een kleine lunch.

Enjoy!!

Ik ben erg benieuwd naar jou versie! Laat het mij zien op instagram met @hazelvos of #hazelvos - Xx tot snel!    

Warme winter wonderdrank

Sanne van BroekhovenComment

Wat een guur weer is het buiten! Vind je ook niet? Bleh niks aan... Vorige week was het nog zo mooi. IJskoud en zonnetje. Nu is eigenlijk gewoon weer om lekker op de bank te kruipen met een filmpje, goed boek of iets in die trant. Uiteraard hoort daar dan wel een lekkere kop thee of nog beter een warme winterdrank!

Wat heb je nodig voor 2 kopjes?

 • 500 ml havermelk (of een andere granen/noten melk)  
 • 40 gr pure chocola (ik had 99%)        
 • 1,5 tl kaneel      
 • snuf sterremunt (kijk uit is snel overheersend)      
 • 2 kleine theelepels rauwe honing                                                                                                    

Hoe je het maakt:

Verwarm de melk met de chocola erin. Maak het niet te warm, chocola smelt al bij lichaamstemperatuur. Als je het te warm maakt verlies je de gezonde stoffen. Doe vervolgens de kaneel, steranijs en honing (naar smaak) erbij en roer dit goed tot 1 geheel met een garde. Giet het in 2 glazen. Als topping heb ik quinoapuffs en kokoschips erop gedaan. Zie er leuk uit en de smaken gaan ook erg goed samen. 

 

Ik ben erg benieuwd naar jou versie! Gebruik @hazelvos of #hazelvos op Instagram. Je foto mailen kan ook naar hallo@hazelvos.com.

 

Iced tea

Sanne van BroekhovenComment

Thee, ik krijg er niet genoeg van! Fris, zoet, kruidig, bloemig, warm, koud, er zijn zo veel verschillende smaakjes. Je kunt oneindig blijven proeven en variëren. Zelf ben ik gek op losse thee. Ook daarin kun je zelf weer variëren door verschillende smaken te mengen.

Voor de Indian Summer, hopelijk zet het nog even voort, heb ik deze heerlijke frisse zelf gemaakte ijsthee. Maar ook bij minder weer is het een lekker drankje. Weinig calorieën doordat je geen geraffineerde suiker toevoegt, alleen een beetje honing naar smaak. Hou wel rekening ermee dat honing ook suiker is, goede suiker, maar wel suiker. 

 

Wat heb je nodig:

 • white delight van the tea bar (of een andere fris zoete thee)
 • verse kruiden (ik heb citroenstruik gebruikt)
 • citroen of limoen
 • komkommer
 • ijsblokjes
 • koud geslingerde honing

Kook het water en laat het afkoelen naar de juiste temperatuur om je thee te zetten. Gebruik altijd koud water om te laten koken. Koud water bevat meer zuurstof en dit komt je thee ten goede. Meestal staan er instructies op de verpakking. Heb je geen instructie? Hou dan de volgende temperaturen aan: Rooibos-, kruiden- & zwarte thee - 100 graden, oolong - 90 graden en voor groene & witte thee - 80 graden. Ik heb witte thee gebruikt en dus mijn water naar 80 graden laten afkoelen. Om dit goed te kunnen doen heb ik een theepot die een ingebouwde thermometer heeft. Als je dit niet hebt, wat op zich ook logisch is, laat je je water gewoon even afkoelen. Als je maar geen kokend water over je witte of groene thee heen gooit. Hierdoor gaat namelijk je thee kapot en dat willen we natuurlijk niet.

Als je je thee hebt gezet doe je er honing naar smaak bij. Doe dit ook altijd pas als je water wat is afgekoeld. Koud geslingerde, oftewel rauwe honing is een bron vitamine C, calcium, fosfor, kalium, ijzer, magnesium, koper en zink. Als je dit gaat verwarmen of te heet water eroverheen gooit gaan de meeste voedingsstoffen verloren.

Vervolgens zet je het in de koelkast en laat je het lekker afkoelen. Ondertussen snij je de komkommer en een halve citroen in stukjes. Deze doe je samen met je kruiden (kneus deze een beetje zodat ze meer smaak afgeven) erbij als je thee is afgekoeld. Pers de andere helft van de citroen uit en voeg die ook toe. Laat het geheel daarna nog een even trekken in de koelkast.

Als laatste de ijsklontjes erbij en je ijsthee is klaar om te serveren! Enjoy :) 

 

Ik ben erg benieuwd naar jou versie! Laat het zien op Instagram en gebruik #hazelvos of @hazelvos