Hazel Vos

Warme winter wonderdrank

Sanne van BroekhovenComment

Wat een guur weer is het buiten! Vind je ook niet? Bleh niks aan... Vorige week was het nog zo mooi. IJskoud en zonnetje. Nu is eigenlijk gewoon weer om lekker op de bank te kruipen met een filmpje, goed boek of iets in die trant. Uiteraard hoort daar dan wel een lekkere kop thee of nog beter een warme winterdrank!

Wat heb je nodig voor 2 kopjes?

  • 500 ml havermelk (of een andere granen/noten melk)  
  • 40 gr pure chocola (ik had 99%)        
  • 1,5 tl kaneel      
  • snuf sterremunt (kijk uit is snel overheersend)      
  • 2 kleine theelepels rauwe honing                                                                                                    

Hoe je het maakt:

Verwarm de melk met de chocola erin. Maak het niet te warm, chocola smelt al bij lichaamstemperatuur. Als je het te warm maakt verlies je de gezonde stoffen. Doe vervolgens de kaneel, steranijs en honing (naar smaak) erbij en roer dit goed tot 1 geheel met een garde. Giet het in 2 glazen. Als topping heb ik quinoapuffs en kokoschips erop gedaan. Zie er leuk uit en de smaken gaan ook erg goed samen. 

 

Ik ben erg benieuwd naar jou versie! Gebruik @hazelvos of #hazelvos op Instagram. Je foto mailen kan ook naar hallo@hazelvos.com.