Hazel Vos

Advent

Sanne van Broekhoven1 Comment

Ik ben dol op spulletjes wat inpakken leuk maakt. Stickers, kaartjes, lintjes, gelukspoppetjes noem het maar op. In de kast heb ik mooie grote doos staan waar alles in verdwijnt en weer te voorschijn komt als ik een kado'tje mag inpakken. Altijd weer een feestje :). 2 weken geleden liep ik door de Xenos toen mijn oog viel op een schattige pakketje met stickers, zakjes en een lint. Een pakketje om zelf een advent kalender te maken. Uiteraard kon ik deze niet laten liggen dus hij is mee naar huis gegaan. Super leuk om iemand hiermee te verrassen! 

Voor in het eerste zakje heb ik Mads een tekening laten maken voor Pascal. In de opvolgende zakjes heb ik tot nu toe elke dag een briefje gedaan en soms met wat lekkers erbij. Hoe leuk is het om iemand elke dag een briefje te geven om te vertellen wat hij/zij voor jou betekend! Of om iemand een goede dag te wensen, het hoeft natuurlijk niet elke dag heel moeilijk te zijn.   

5 december viel dit jaar op een maandag en dat betekend dat wij beide moesten werken. Ik zelfs de hele avond. Daarom had ik een zakje in Pascal zijn computertas verstopt zodat het toch een beetje voelde als Sinterklaas  -->                               

Alle hens aan dek!

Sanne van BroekhovenComment

Bij een verjaardag hoort trakteren. Dat alleen al vind ik een feestje. Heerlijk om hier iets leuks van te maken. Persoonlijk vind ik 2 nog niet een leeftijd voor snoep en daarom gaan we lekker voor fruit. Bananas it is!

Met bananen kan je namelijk verschillende leuke dingen creëren. Mads is 2 geworden en bananen is voor alle leeftijden op zijn groep. Iedereen kan dan lekker mee smikkelen.

Op internet vond ik leuke piraten badeendjes. Deze miste alleen nog hun schip. Kwam dat even goed uit dat een banaan erg goed kan figureren als schip!

Hier kan je korte informatie toevoegen. 

Wat heb je nodig:

  •  -bananen
  • -piraten badeendjes
  • -(papieren) rietjes
  • -kleine platte schroevendraaier (of iets anders scherps/puntigs)
  • -tissue papier
  • -dubbelzijdig tape

Begin met een leuke tekst te schrijven op de bananen. Schrijf met de schroevendraaier in de schil van de banaan je tekst. Druk een beetje door, maar kijk uit dat je de banaan niet te veel kneust.

We moeten er voor zorgen dat de banaan rechtop kan blijven staan. Knip stukjes van circa 2cm van de rietjes. Aan een kant moeten de stukjes recht zijn en aan de andere kant schuin. Onder de banaan maak je aan 2 kanten kleine sneetjes. Druk het rietje met de schuine kant schuin de banaan in. Let op met de papieren pootjes dat je de scheepjes niet te lang laat staan. Papier kan week en dus slap worden. Als je het wel de avond van te voren wil maken adviseer ik om eventueel plastic rietjes te gebruiken.

Nu gaan we de mast plaatsen. Maak net even uit het midden een gaatje en doe hier een rietje in.  Knip het tissue papier in rechthoekige stukken met 2 sneetjes aan de onder en bovenkant. Hier gaat het rietje doorheen. Maak de sneetjes niet te groot, ze moeten strak om het rietje heen blijven zitten. 

Plak met dubbelzijdig tape de eendjes wel goed om vast. Al mijn eenden zitten achterstevoren :). Have fun met uitdelen! Ik ben erg benieuwd naar jou versie! Laat het zien op Instagram en gebruik #hazelvos of @hazelvos 

 

Hoera! Het is feest want Mads is al weer 2 geworden!

Sanne van BroekhovenComment

Feest betekend voor mij: versiering, nog meer versiering, mooi ingepakte cadeautjes, een verjaardagstaart, mooie kleren, lekker eten, lekker drinken en veel gezelligheid.

Het is een speciale dag en de jarige job moet zich dus ook echt jarig voelen.Hier kan je niet vroeg genoeg mee beginnen ;).

Ik kan mijn verjaardagen me nog goed herinneren. Al een paar dagen voor de grote dag hing er een nieuw outfit naast mijn bed die ik pas aan mocht op mijn verjaardag. De dagen ervoor duurde alleen hierdoor al zo lang! En dan ineens was het zover. ’s ochtends als eerste wakker en dan boven aan de trap wachten tot ik naar beneden mocht komen. Daar wachtte dan een mooi versierde tafel vol met prachtig ingepakte cadeautjes op mij. Deze herinneringen zijn voor mij heel speciaal. Niks liever wil ik dit gevoel doorgeven aan Mads.

Dit jaar was het alleen wel een beetje lastiger aangezien wij 3 dagen na zijn verjaardag gingen verhuizen. Het leek ons leuk om zijn verjaardag nog in het oude huis te vieren, bleek achteraf alleen niet zo handig te zijn.

Tijdens de boodschappen besloten we om dan toch ook maar wegwerp bordjes en bakjes te doen. Wel zo makkelijk. Uiteraard als je het niet voorbereid hebt en last minute wat wil hebben zal je altijd zien dat alles uitverkocht is. Er waren alleen nog (niet zo feestelijk) helemaal witte bordjes, bakjes en bekertjes. Maar hier kunnen we wel wat mee! Zo gezegd zo gedaan en ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben over het resultaat.

Uiteindelijk was dit een grote hit! Ik ga dit zeker weer doen. Super feestelijk, origineel en eerlijk is eerlijk, lekker makkelijk opruimen. Je moet er alleen wel even de tijd voor uitrekken voor het feestje :).

De bekertjes hebben wij eigenlijk alleen gebruikt voor de kids. Ze kunnen hun eigen naam erop schrijven en niemand raakt z’n beker nog kwijt.

Benodigdheden:

  • -witte borden, bakjes & bekers (ik ben Hema fan)
  • -zwarte permanente markeerstift (nodig voor op het geplastificeerde)
  • -viltstiften

Ook is het leuk om dit samen met je little artist te doen!