Hazel Vos

Alle hens aan dek!

Sanne van BroekhovenComment

Bij een verjaardag hoort trakteren. Dat alleen al vind ik een feestje. Heerlijk om hier iets leuks van te maken. Persoonlijk vind ik 2 nog niet een leeftijd voor snoep en daarom gaan we lekker voor fruit. Bananas it is!

Met bananen kan je namelijk verschillende leuke dingen creëren. Mads is 2 geworden en bananen is voor alle leeftijden op zijn groep. Iedereen kan dan lekker mee smikkelen.

Op internet vond ik leuke piraten badeendjes. Deze miste alleen nog hun schip. Kwam dat even goed uit dat een banaan erg goed kan figureren als schip!

Hier kan je korte informatie toevoegen. 

Wat heb je nodig:

  •  -bananen
  • -piraten badeendjes
  • -(papieren) rietjes
  • -kleine platte schroevendraaier (of iets anders scherps/puntigs)
  • -tissue papier
  • -dubbelzijdig tape

Begin met een leuke tekst te schrijven op de bananen. Schrijf met de schroevendraaier in de schil van de banaan je tekst. Druk een beetje door, maar kijk uit dat je de banaan niet te veel kneust.

We moeten er voor zorgen dat de banaan rechtop kan blijven staan. Knip stukjes van circa 2cm van de rietjes. Aan een kant moeten de stukjes recht zijn en aan de andere kant schuin. Onder de banaan maak je aan 2 kanten kleine sneetjes. Druk het rietje met de schuine kant schuin de banaan in. Let op met de papieren pootjes dat je de scheepjes niet te lang laat staan. Papier kan week en dus slap worden. Als je het wel de avond van te voren wil maken adviseer ik om eventueel plastic rietjes te gebruiken.

Nu gaan we de mast plaatsen. Maak net even uit het midden een gaatje en doe hier een rietje in.  Knip het tissue papier in rechthoekige stukken met 2 sneetjes aan de onder en bovenkant. Hier gaat het rietje doorheen. Maak de sneetjes niet te groot, ze moeten strak om het rietje heen blijven zitten. 

Plak met dubbelzijdig tape de eendjes wel goed om vast. Al mijn eenden zitten achterstevoren :). Have fun met uitdelen! Ik ben erg benieuwd naar jou versie! Laat het zien op Instagram en gebruik #hazelvos of @hazelvos