Hazel Vos

Broodje pindakaas 2.0

Sanne van BroekhovenComment

Hoe lekker is een ouderwets broodje pindakaas! Ik hou ervan, en het is nog gezond ook! Mits je wel de goede variant kiest :). Ik haal meestal bij de biowinkel een grote pot maar je kan het ook bij de supermarkt halen. Let wel op dat je er dan 1 kiest waar geen suiker inzit. Waarom ik voor de biologische variant kies is omdat er op pinda's bepaalde pesticide kan zitten die in Nederland niet eens gebruikt mag worden. In dit geval heb ik notenpasta gebruikt maar ik maakt dit broodje ook vaak met pindakaas. Net nog even specialer, bom vol goede vetten en wat extra vitaminen. 

Mads is er ook dol op. Voor hem smeer ik dun pindakaas op zijn broodje zodat alles lekker blijft plakken. Daarna klap het broodje dubbel. Zo kan hij het gewoon uit het vuistje eten.

Wat heb je nodig:

-Spelt brood                                                                                                                                                               -(biologische) pindakaas|notenpasta                                                                                                                   -zaden en pitten mix                                                                                                                                                -hennepzaad                                                                                                                                                          -iets meer dan een kwart Elstar appel (appel naar eigen keuze kan natuurlijk ook)

Hoe maak je het:

Smeer je broodje met pindakaas. Snij een kwart van de appel in plakjes en leg deze op je broodje. Strooi de zadenmix en de hennepzaadjes erover heen. Deze kunnen natuurlijk ook er onder, dan blijft het wel wat beter op je broodje zitten :).

Eetsmakelijk!