Hazel Vos

Zoete punt paprika hummus

Sanne van BroekhovenComment

Mijn favoriet op het moment; hummus met gegrilde zoete punt paprika. Het mooie aan hummus is dat je naast ons geijkte broodje je er zoveel meer mee kan. Je kan ermee dippen (wortel, komkommer, paprika), als extra in je salade eten of op een toastje bij de borrel. 

FullSizeRender.jpg

Hoe maak je nou die perfecte hummus? 

 - 1 pot uitgelekte kikkererwten

- 1 teen knoflook

- 2 tl komijnpoeder

- 1/2 tot 1 citroen

- 2 el tahin

- olijfolie

- peper en zout

- 1 zoete punt paprika (optioneel) 

 

Verwarm de oven op 200 graden. Pak de paprika in met zilverfolie. Ik leg de paprika op het zilverfolie en klap dan alle zijkanten omhoog en vouw ze boven samen dicht. Op dese manier kan het sap van de paprika er niet uitlekken. Doe de paprika voor 20 min in de oven of tot hij lekker gaar is. Als de paprika klaar is haal je hem uit de oven en uit het zilverfolie. Leg hem zo heet mogelijk in een bakje wat je afdekt met vershoudfolie. Zorg dat er geen lucht het bakje in kan. Door de warmte zal de paprika zich langzaam vacuüm trekken. Als de paprika afgekoeld is kan nu het velletje zo er van af trekken. 

Doe de kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, tahin, een scheut olijfolie, de paprika, peper en zout en sap van een half citroen bij elkaar in je foodprocessor. Mix alles tot een gladde massa. Proef en maakt verder op smaak met eventueel meer citroensap en/of peper en zout. 

 

Smullen maar!!  

Je kan de hummus prima een aantal dagen goed houden in de koelkast. Ik verspreid meestal de hummus over meerdere portie bakjes. Zo kan je per dag een bakje gebruiken.  

 

Ik ben erg benieuwd naar jou versie! Laat het me zien op Instagram en gebruik #hazelvos en @hazelvos

Hopelijk tot snel Xx