Hazel Vos

Haver pannenkoek met banaan

Sanne van Broekhoven1 Comment

Echt een feestje om de dag mee te beginnen! Ik ben begonnen met de pannenkoek te maken voor Mads omdat ik wat variatie wilde in het ontbijt. Simpel met een banaan en een ei. Zelf vond ik dat hier niet genoeg stevigheid in de pannenkoek zat en hij was moeilijk te draaien. Daarom ging ik er wat haver doorheen mixen. Dit was meteen een succes! Ook fijn omdat haver super gezond is :). Alleen de pannenkoek is lekker maar best saai. gelukkig kan je eindeloos variëren met wat je erbij eet. 

Wat heb je nodig voor de pannenkoek:

 • 1 rijpe banaan
 • 1 ei
 • 3 eetlepels havermout
 • 3 eetlepels havermelk
 • 1 tl kaneel
 • kokosolie om in te baken

Wat heb ik erop:

 • 1 halve peer
 • flinke hand roodfruit uit de diepvries (warm gemaakt in klein pannetje)
 • klein handje gemengde noten (grof gehakt)
 • 2 tl kokosschaafsel
 • 1 tl chia zaad

Hoe maak je het:

Mix de banaan, ei, havermout, havermelk en kaneel tot een glad geheel in de keukenmachine. Verwarm de kokosolie in de pan en giet het mengsel in de pan tot een mooie pannenkoek. Zet je vuur middelhoog tot laag en doe een deksel op de pan. Met een deksel op de pan word de bovenkant van je pannenkoek snelle gaar en dit vergemakkelijkt het draaien. Ondertussen zet je het roodfruit ook op in een klein pannetje op laag vuur. Dit willen we alleen wat verwarmen dus let op dat het niet gaat koken. Schut af en toe de pannenkoek los in de pan en hou de bruining in de gaten. Zodra de onderkant mooi goudbruin is en de bovenkant ook gaar is draai je hem op met een spatel. Bak de andere kant op hoge vuur snel ook mooi goudbruin. 

Top je pannenkoek met de peer, noten, kokosschaafsel en chia zaad en giet als laatste het warme rode fruit over het geheel.

Enjoy!

Ik ben erg benieuwd naar jou versie! Laat het me zien op Instagram en gebruik @hazelvos of #hazelvos