Hazel Vos

Good old oatmeal

Sanne van BroekhovenComment

Dit lekkere ouderwetse ontbijtje heeft een volledige comeback gemaakt de afgelopen jaren: havermout. Het is ondertussen niet meer weg te denken. Bij ons thuis wordt het ook vaak met veel plezier gegeten 's ochtends. Het leuke aan havermout is dat het nooit hoeft te vervelen! Je kan er namelijk van alles doorheen doen. Deze versie gaat wel een beetje terug naar oma's havermout alleen dan van nu.

Wat heb je nodig:

  • havermout (ik gebruik altijd 5 eetlepels)
  • scheutje havermelk
  • een appel
  • een handje gemengde noten
  • pompoenpitten 
  • hennepzaad
  • chai zaad
  • kaneel

Hoe maak je het:

Lees op de verpakking hoe je de havermout moet bereiken. Ik neem het nooit zo nou dus ik doe een laagje water in een kleine pan en doe daar 5 eetlepels havermout bij. Laat het koken. Als ik merk dat ik te weinig water heb doe ik wat extra erbij maar wees voorzichtig dat je hem niet te dun maakt. Als de havermout heeft gekookt dan doe je er een scheutje havermelk bij. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om je havermout in havermelk te laten koken. Ik vond het zonde van de havermelk daarom kook ik het met water. 

Giet je havermout in een kom en doe daar naar smaak de noten (evt gehakt), de appel in stukjes, de pitjes en zaadjes en wat kaneel erbij. Goed roeren en lekker eten! 

Zoals mijn moeder het altijd zo mooi zegt "het is net een warm dekentje".  

Voor Mads maak ik ook altijd een bakje. Voor hem gebruik ik 2 a 3 eetlepels extra. Mads is nogal ongeduldig als het gaat om eten. Ook vind hij alles te heet en te koud. Hij eet het liefste alles op kamertemperatuur. Wat wij altijd doen is een ijsblokje door zijn pap heen roeren. Dan is het binnen een mum van tijd afgekoeld en kan jij genieten van een warme kom :). 

Eetsmakelijk!

Heb jij een andere manier? Laat het mij zien op instagram en gebruik @hazelvos of #hazelvos. Ik kijk ernaar uit om je foto's te zien!