Hazel Vos

Caprese salade meets pasta pesto

saladesSanne van Broekhoven1 Comment

Nooit ben ik een groot fan geweest van pasta. Tot ik deze 2 leuk uitziende pakjes zag staan in de winkel. Uiteraard moest ik ze meenemen om uit te proberen. Onze kast staat vol met dit soort aankopen. Ik heb een zwak voor goede verpakkingen en mooie ingrediënten. 

De rode pasta is gemaakt van rode linzen en de groene van ja ja heel verrassend groene erwten. Thuis wist ik meteen wat ik ermee wilde gaan doen. Enige tijd geleden heb ik namelijk een nieuwe verslaving opgedaan. Zelf gemaakte pesto, wat een genot is dat! (recept volgt snel). Caprese salade meets pasta pesto.

  • rucola
  • pesto (zelf gemaakt)
  • cherry tomaatjes
  • mozzarella
  • geroosterde pijnboompitten
  • Pedon more than pasta
  • zout en peper

Afhankelijk of je de salade als lunch doet of avond eten kan je meer of minder pasta koken. Per persoon heb ik een kopje pasta gedaan. Voor de kleine man minder natuurlijk. Begin met je pasta te koken. Let op als je 2 kleuren pasta kookt dat de rode 1 minuut langer moet. Zet ondertussen 2 borden op het aanrecht en leg hier een goede hand met rucola op. Snij alvast de tomaatjes en laat deze nog even liggen. Giet je pasta af en spoel deze na met koud water. Doe er een flinke klodder pesto doorheen zodat alles lekker smeuïg wordt. Vervolgens leg je de pasta en de tomaten op de rucola. Ik vind het lekker om naast de geroosterde pijnboompitten nog wat extra pesto eroverheen te doen. Als laatste snij je de mozzarella en deze leg je boven op het geheel. Naar smaak zout en peper toevoegen.