Hazel Vos

Just the way I love it

Sanne van BroekhovenComment

Ik hou van salades. Hier word ik oprecht blij van. Wat ik ook het fijne vind aan salades, je kan er alles in gooien wat je lekker vind. Trek je koelkast maar eens open en ga eens op avontuur door te kijken wat je er nog allemaal in hebt. Uiteraard heb je wel een basis nodig als sla, spinazie (mijn favoriet), andijvie of iets in die trant. Vaak doe ik 1 tot 2 keer per week grote boodschappen. Dan neem ik mijn favoriete groente en fruit mee zonder dat ik nog weet wat ik er mee ga doen. Courgette, tomaten, avocado, komkommer, wortel, paprika, citroenen zitten bijvoorbeeld zeker in mijn top en heb ik ook bijna standaard in huis. 

Deze salade maak ik vaak als ik ’s avonds moet werken. Lekker makkelijk want je husselt zo alles door elkaar :) wel eerst even alles  wassen en in kleine stukjes snijden uiteraard.

Wat heb je nodig?

 • spinazie
 • rucola
 • peterselie
 • cherry tomaatjes
 • paprika
 • courgette
 • avocado
 • rode ui
 • komkommer
 • citroen
 • pompoenpitten en chia zaad
 • peper en zout

 

Bij deze salade zitten niet echt hoeveelheden. Kijk zelf wat je lekker vind, avocado is mijn no.1. Daarom doe ik er ook altijd een hele doorheen, maar dit kan ook prima een halve zijn. De citroen heb ik gebruikt als dressing. Als je dit niet genoeg vind kun je uiteraard wat olijf- of andere olie gebruiken. Voor nog meer gemak en sneller snijden kan je ook een mandoline gebruiken, let wel op je vingers :).  Enjoy!